“ALLA KÖR ECODRIVE” ?!?!

Alla stora transportbolag hävdar med bestämdhet att dom kör sparsamt! Posten, taxi, bussar och lastbilar, alla säger sig värna miljö och ekonomi och därför kör “vi självklart sparsamt”.

Ta en cykeltur i Stockholm så kan ni själva bedöma om det körs så sparsamt som det påstås? Jag cyklar mycket i Stockholms innerstad och ECODRIVE kan inte vara att bli omkörd av samma postenbil tre gånger på Linnégatan för att ändå vara två rödljus före samma ivrigt accelererande bil, vid Stureplan. Det kan heller inte vara sparsamt att bussen accelererar hela backen uppför Kungsgatan för att sedan stå still vid nästa rödljus? I princip undantagslöst så körs bussar, taxi och distributionsbilar på ett sådant sätt att minst 25% bränsle förbränns helt i onödan och tid tappas. Dessutom sliter det här körsättet på chaufförerna och fordonen helt i onödan.

Frågan om energiförbrukning kan helt enkelt inta vara prioriterad, för då hade inte fordonet hanterats på detta mycket kostnadskrävande sätt! Alla kurser, system och fina ord är bara läpparnas bekännelse – för något annat är inte politiskt korrekt att säga. I skuggan av den senaste klimatrapporten är transportbolagen förhållningssätt i den här frågan en skamfläck!

Till alla miljöchefer och VD:ar, ta en cykeltur och se efter själva hur era fordon körs, i verkligheten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s