SMARTA LASTBILSCHAUFFÖRER FÖR GLÄDJE PÅ VÄGEN

Alla smarta chaufförer längs våra vägar är till stor glädje för många andra bilister, miljön och åkarens ekonomi. Dessutom mår den chaufför som stressar mindre bättre, även hälsan är viktig för ekonomin. Evald Karlssons Åkeri är ett företag som föregår med gott exempel.

Ikväll strax efter Nyköping så ser jag en “Karlsson” lastbil framför mig. Ett sjuaxlad ekipage ligger i ytterfil och gör förtvivlade ansatser att komma om. Det går trögt, för “Karlssons” bil rullar på så fint i nedförslöpan. Men skam den som ger sig! Nu tar den sjuaxlade ny fart och försöker komma om i uppförsbacken. Det går tyvärr inte så bra det heller och nu börjar trafiken bakom bli riktigt irriterad samtidigt som köerna byggs upp. Den “sjuaxlade” har dock ingen tanke på att ge upp och gör nya försök genom ett svagt nedförslut och uppför nästa backe. Man riktigt känner hur irritationen i bilarna bakom dallrar i luften. Det enda skratt man kan ana är dieselleverantören som är på väg till banken!

Som vanligt är det den smarte som tar de klokaste beslutet. “Karlssons” chaufför slår av på takten för att lösa upp den här pinsamma historien. Det kostade säkert mellan 8 till 12kr att lösa problemet. Till förtret men jag lovar att Evald Karlssons Åkeri tjänar tio gånger pengarna i reklamvärde.

Det andra åkeriet slängde nog en hundring ut genom rutan och passade på att dra varunamnet i skiten framför ögonen på upprörda bilister.

Smarta chaufförer arbetar för smarta åkare – fler som tar smarta beslut gör bra till bättre!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s