SLUTA GISSA BÖRJA VETA!

Alla biltillverkare tillhandahåller fler och mer sofistikerade system som ska hjälpa till att köra bränslesnålare. För många förare är det säkert bra att få hjälp med körtekniken, men dom är ganska få till antalet. Det vi ser med tydlighet, är att förarna själva är bäst skickade att köra sina fordon. Det behövs inga stora investeringar för att köra smartare. Det som krävs är enkel och relevant kunskap om resultatet, alltså min inverkan på förbrukningen. Dagens system kommer bara med pekpinnar på orsakerna (beteendet) men saknar kunskap om dess verkan på förbrukningen. Så länge dagens system bara bygger på antaganden om förarbeteendets inverkan på förbrukningen kommer kraven att öka på att mätningen blir rättvis och relevant. Därför välkomnar vi ändå den här utvecklingen.
Enerfy tillför en vital och alldeles nödvändig information, som dessa system saknar – kunskap om hur smart du kört. Enerfy beskriver hur stor del av bränsleförbrukningen som du har påverkat och förbättrat. Nu vet du vad du som förare har uträttat och slipper gissa och anta att systemet eller du har gjort rätt eller fel! Så länge andra system famlar i mörker och bara bygger sina råd på antaganden och/eller bränsleförbrukningen kommer vi fortsätta att köra våra bilar för dyrt. Det vore som in längdhopparen fick en massa råd och hjälp med ansatsen, men saknade kunskap om längden på hoppet. Längdhopp skulle vara tråkigt, orättvist och inte så långt!

Enerfy börjar med att mäta upp längden och med den kunskapen i ryggen får du tips om hur ansatsen kan förbättras! Till en kostnad som motsvarar kaffepengar blir det både inspirerande och roligt att köra bil.

Enerfy – Gör det enkelt och roligt att köra smartare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s