PLÄTTLÄTT KÖRA SMARTARE

Förare av det mer erfarna slaget som redan ”prövat allt” säger ofta att det var ju hur enkelt som helst att köra smartare! Det är enkelt när man har bra information. Enerfy baseras på en orsak verkan analys. Hur stor påverkan på bränsleförbrukningen hade min körstil – Enerfy känner till 100% av orsakerna och 100% av verkan, sambandet är solklart och då blir även feedback relevant och resultaten jämförbara med alla andra förare. Modern molnteknologi gör detta möjligt och överkomligt för alla.

Förklaringen till varför den gamla tekniken inte kan göra oss till smartare förare är lika enkel, den förstår helt enkelt för lite av bilkörningen! Att mäta bränsleförbrukningen (verkan) är i och för sig ett riktigt värde, men den förklarar inte orsakerna, man vet helt enkelt inte vad som ligger bakom en viss förbrukning. System som mäter förarbeteendet förstår max 10% av orsakerna men har ingen aning om verkan på bränsleförbrukningen. Sambandet orsak verkan går inte i något av dessa fall att fastställa, därför blir det som att famla i mörker och körningen blir onödigt dyr.

För längdhopparen är ansatsen orsaken och längden verkan. För chauffören är körstilen orsaken och förarbränsleffektiviteten verkan. Utan att förstå dess samband skulle ingen av dessa utövare kunna förbättra sig. Därför kör våra användare snålare och smartare!Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s