POLISEN SLÅR ALLA REKORD!

DN skriver om Polisen som krockar i en ökande omfattning. Inte så märkligt tycker jag. Bilen väger ca. 600 kg mer än en vanlig, ingen speciell körutbildning och med pumpande adrenalin under utryckning, så krävs det inget geni för att räkna ut följderna! Men nu har genierna i Polishuset kommit på den genialiska lösningen – en svart låda! Jag förvånas inte så ofta över tokiga beslut från chefer när det gäller ledningsfrågor, men det här slår rekord. Polisen menar på fullt allvar (enligt uppgifter i DN) att denna magiska låda, ska få poliserna att tänka till en extra gång under utryckning. Gela Öman som är koordinator vid City polismästardistrikt, säger att Polisen ska vara en förebild i trafiken och det här är ytterligare ett steg mot det.

Vad är det som är så föredömligt och vad är det för steg polisen tar med denna magiska låda? För mig kokar det ner till två saker. Antingen är den ordinära polismannen fullständigt oemottaglig för muntlig kommunikation och sunt förnuft om bilkörning. Eller så är polischeferna fullständigt befriade från ledaregenskaper. Eller tycker kanske högsta polisledningen att både polischefer och konstaplar är totalt talangbefriade? Och nu har högsta polisledningen kommit på den magiska lösningen. En svart låda som ersätter cheferna, så till den milda grad att även poliserna förstår budskapet och “tänker till en extra gång under utryckning”? Som sagt, jag har hört mycket korkat inom management, men den här vurpan slår alla tidigare rekord! Det är ett sådant föredömligt dåligt bottennapp, att jag hoppas det hela är en tidig första aprilhistoria.

http://www.dn.se/sthlm/polisbilar-kan-fa-svart-lada

One response to “POLISEN SLÅR ALLA REKORD!

  1. Stefan Erikson

    Det vet väl alla????
    Att man kör bil bättre med en svart låda menar jag. SAS har den i planen för att hålla tidtabellen och det verkar ju fungera………
    Själv skall jag installera en i barskåpet för att slippa bli bakis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s