MÄNNISKOR VILL HJÄLPA TILL

Att människor vill hjälpa till med att minska klimathotet ser vi hela tiden och idag skriver DN om  Stockholmarnas vilja att sortera matavfall. Efter vi smyglanserade “världens största miljöinitiativ” blev vi överaskade och tagna på sängen över intresset. Folks engagemang går inte inte att ta miste på och motorklubbar från världens alla hörn hör av sig och vill vara med. Behovet av att själv kunna göra något är påtagligt. Vi samlar 5 miljoner förare på samma plattform för att tävla och jämföra sig i EcoDriving, vi har kul medan vi bidrar till en bättre miljö, mindre stress och högre trafiksäkerhet. Vi gör något positivt!

Att företag och myndigheter har svårt för, att på kort sikt bidra till lägre energiförbrukning är uppenbart. Lena Ek´s debattartikel i DN beskriver hur svårt det är att komma överens om mått och system för ett bättre klimat. Därför kanske det inte är så förvånande att intresset för vårt miljöinitiativ nu även kommer från detailjhandeln. Kunder som kör till affären står många gånger för stora relativa utsläpp och företagen vill vara med och hjälpa sina kunder att bidra till en bättre miljö. Intressant utveckling!

Att vara med på “världens största miljöinitiativ” är enkelt, roligt, lönsamt för den enskilde och det känns bra i hela hjärtat. Vi vanliga människor vill göra något idag, vilket väl balanserar alla andra planer för miljön som kommer att ge effekt på mycket längre sikt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s