ANSATSEN ELLER LÄNGDEN – VAD ÄR VIKTIGAST?

Det finns fortfarande de som blint tror på att mäta och kontrollera förarbeteendet! Att det skulle vara vägen till bränslesnålare körning. För att vara snäll kan jag väl säga att den citronen har vi klämt på de senaste 10 åren och den suraste saften måste nog anses vara utvunnen nu! Det finns helt enkelt inte mer att hämta och det blir inte bättre bara för att man presenterar beteendet i appen! Att klä upp en gammal metod i ny kostym, gör den inte bättre, det blir bara som en reptil i mollskinsbyxor!

I övrigt kan det jämföras med att mäta ansatsen men inte längden på hoppet. Alltså längdhopp utan längdmätning, där man utifrån ansatsen skulle gissa längden. Förutom att det är tråkigt och orättvist skulle det innebära att alla hoppare skulle påtvingas samma ansats? För att hoppa längre måste självklart längden mätas. Längden ligger till grund för att ändra och modifiera min personliga ansats, för att sedan försöka hoppa ännu längre. Den som idag skulle hävda att det går att utveckla längdhoppare genom att bara mäta ansatsen skulle nog minst sagt få det jobbigt i argumentationen! Undrar om inte tvångströjan åkte på?

Många chaufförer tvingas dock fortfarande år 2013, stå ut med dessa uråldriga metoder. Det vore nog inte många som skulle ägna sig åt längdhopp om det vore ansatsen som räknades. Tyvärr är chaufförsyrket förstahandsvalet för alldeles för få unga, när de söker sig nya utmaningar.

Självklart måste även chaufförer utvecklas utifrån resultatet. Mät förarbränsleeffektiviteten så får chauffören en bra och relevant grund till utveckling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s