SPARSAM KÖRNING – OEXPLOATERAD MÖJLIGHET

Professor Gretchen Daily, vid Stanforduniversitetet i USA och årets vinnare av “Volvo Environmental Prize” – säger att det är för sent att hindra att temperaturen på jorden ökar med fyra grader! Ingen kan med säkerhet säga vad som är rätt eller fel i denna fråga men klart står att en höjning med fyra grader är katastrofal för mänskligheten.

För att göra allt vad som möjligt är måste vi arbeta med små och stora lösningar, på kort och lång sikt – ja alla stenar måste vändas på. I det sammanhanget är det märkligt att så många företag inom transportsektorn anser att sparsam körning redan är avbockat å klart. Många ser nog inte skogen för träden skymmer, för just sparsam körning är en oexploaterad möjlighet att omedelbart sänka koldioxidutsläppen med 15-25 procent. Fler och fler bilisiter och chaufförer inser hur kul det är att köra energismart. Många förare blir förvånade över hur mycket bränsle dom sparar, eftersom företaget hävdat att “vi har gått på kurs och nu är vi klara”.

Som vanligt så ligger skrävlarna sist, de som säger att dom har gjort allt har i verkligheten gjort absolut minst. Träden huggs ner till biobränsle, när skogen syns är det för sent.   

Därför är det så otroligt inspirerande att så många chaufförer och bilister i en sådan omfattning, ser energismart körning som ett bidrag till sänkta CO2 utsläpp.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s