VEM VINNER NÄR ALLA FÖRLORAR?

För att återknyta till “taxiresan” som jag skrev om, så börjar jag undra, vem är det egentligen som vinner? Det sägs att det alltid är någon som vinner på en olycka. Men vem är det som vinner, när vi kör fordonet på ett sådant sätt, att 15-50% onödig bränsleförbrukning skapas? Den här resan var inget undantag, mer regel. Kollektivtrafik och godstransporter kör på liknande sätt,så ingen går fri.

Lejonparten av vinsten ryker all värdens väg! Miljön belastad i onödan! Trafiksäkerheten för både passagerare och andra trafikanter försämras! Chauffören stressas! Kostnaderna skjuter i höjden! Fordonet slits ut i förtid! Tidsvinsten uteblir! Bullret ökar! Det finns i mina ögon helt enkelt ingen uppenbar vinnare. Men varför står så många då bara och tittar på? Medvetenheten finns men inte handlingsförmågan, vad sitter buggen?

Eller är det så, för att citera Bo Sandell, Skrinetprofilen, när han kommenterade löntagarfonderna en gång i tiden: “när kommunismen begraver kapitalismen, så är det alltid någon jävel som säljer spadarna”.

Är det så att det trots allt är någon som tjänar på att slösa energi inom vägtransporter? Är det någon som tjänar pengar på spadarna?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s