BRÄNSLEFÖRBRUKNING – MÅNGA EXPERTER MEN LITEN KUNSKAP

Image

 

Det är många experter som utger sig för att kunna bränslebesparingar, utan att nämna några namn så har jag de senaste 12 månaderna lyssnat på minst 8 föredrag i ämnet.

Så fort tillfälle bjuds ställer jag min standardfråga. Vad kommer bränsleförbrukningen ifrån? Då möts jag ofta av en en blick som menar: dumhuvud men läpparna säger, från motorn så klart, det är motorns beskaffenhet som avgör bränsleförbrukningen. Oblyga experter som talar om vad andra ska göra utan att veta det mest grunsläggande inom förbättringsarbetet. För att kunna sätta in rätt åtgärd måste man förstå problemets rotorsaker, annars blir det hela ett slag i luften. Det är förmodligen därför som alla vackra åtgärder just stannar vid att bli ord och inte resultat.Jag har ställt frågan om bränsleförbrukningens rotorsaker, säkert över hundar gånger och aldrig fått ett rimligt bra svar. Det är svårt, men ett liten humm vore att vänta. 

Jag har ett tips till alla “experter” på teoretiska bränslebesparingar! Åk ut och träffa en vanlig åkare, sätt er ner, ta lite tid på er och prata med de som sitter närmast förbrukningen. Ni kommer att få er en kunskapsinjektion, den största ni fått sedan söndagskolan. 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s