KNEG ÄR ETT LUFTSLOTT

Organisationen KNEG som säger sig arbeta för klimatneutrala transporter måste väl ändå anses som ett luftslott. Organisationen är väldigt duktiga på att skriva vackra rapporter med många ord men när det kommer till verkligheten  får Alfredsson Transport i Norrköping och Evald Karlssons Åkeri i Oskarshamn utgöra de konkreta och goda exemplen. Dessa bägge företag är top 10 i Europa på att leverera låg bränsleförbrukning. I jämförelse med liknande åkerier så har dessa två företag minst 19% lägre bränsleförbrukning – MINST!.

Jag tror inte att det är tack vare KNEG som dessa företagare har nått resultat. Vi på Greater Than arbetar med att hjälpa transportbranschen att uppnå bättre energieffektivitet – men till KNEG är vi inte välkomna! Greater Than är ett självständigt företag som arbetar med energieffektiviseringar utifrån ett oberoende perspektiv. Vi gör det här för vi vill hjälpa till att skapa en bättre planet.

KNEG representerar stora kommersiella intressen som inte gynnas av lägre bränsleförbrukning. Schenker exempelvis, gynnas av hög bränsleförbrukning eftersom en stor del av deras intäktsmodell bygger på drivmedelstillägg. Så för Schenkers del så är det bra med höga bränslekostnader och priser. Ingen ska inbilla sig att en organisation som gynnas av höga bränslepriser samtidigt seriöst arbetar med bränslebesparingar. Dessutom arbetar Schenker med en provisionsbaserad affärsmodell, så ju högre bränslepriset blir desto mer provision får Schenker.

KNEG och Schenker har helt enkelt för låg trovärdighet vad det gäller energieffektiviseringar. 

 

 

http://kneg.org/

http://kneg.org/wp-content/uploads/iKNEG_2011.pdf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s