BRA CHAUFFÖR – SKA DET VARA SUBJEKTIVT ÅR 2012?

Många transportföretag och alla lastbilstillverkare brinner för att mäta våra chaufförers beteende på subjektiva grunder. Ivern att mäta antalet hårda inbromsningar har inga gränser, det lyser i ögonen på många transportledare när dom triumferande kan säga hur dålig en chaufför varit. Människans behov av kontroll och den överlägsna känslan av att kunna sätta dit någon överträffar allt sunt förnuft. En hård inbromsning är bara en hård inbromsning men har ingen korrelation till bränsleförbrukningen. Vill man styra företaget med att räkna hårda inbromsningar, ska man naturligtvis göra det men det har inget med hur förarbränsleeffektivt en chaufför kör fordonet.

Den tills idag meste OS medaljören, Larissa Latynina säger i dagens DN – “Om en löpare springer på snabbast så får han den bästa tiden – det är objektivt, men i gymnastik är det en domare som bestämmer”.

Dagens chaufförer bedöms av en elektronisk och helt dum i processorn (huvudet) domare på helt subjektiva grunder. Det är faktiskt pinsamt för branschen, att år 2012 uppföra sig så tokigt mot sina yrkesstolta medarbetare. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s