Energismart bilkörning – på riktigt!

På tisdag släpper vi appen som för alltid kommer att förändra hur vi kör och köper bil, för nu går det äntligen att mäta.

Energismart körning har varit på tapeten i över 10 år och tagit sig många former. EcoDriving, sparsam körning, SAFED, bränslesnål körning är några av de många namnen på detta kära barn. I över 10 år har politiker, åkerier och biltillverkarna pratat om “den lågt hängande frukten” och då menat att det går att köra fordon 5-25% energismartare om man bara kör “the EcoDriving way”. Det är dessutom sant och är ganska enkelt! Men varför hänger frukten fortfarande kvar på grenen och ruttnar?

Knepigt tycker många eftersom bränslet bara stiger i pris, folk i allmänhet håller hårt i plånboken och klimathotet kommer allt närmare.

Enkelt tycker jag, problemet är inte EcoDriving eller hur man nu vill benämna sunt förnuft. Problemet är avsaknaden av mätmetoder! Här har det blandats och givits, helt ohämmat. En del mäter antalet utbildningstillfällen, andra räknar på antalet förarfel, en del gör komplexa formler och indexerar förarfel och blandar med bränsleförbrukningen och en del roar sig med att samla på stjärnor.

Soppan kokas av en salig blandning kockar men tyvärr blir alla dessa åtgärder till ett slag i luften eftersom man inte mäter det man vill uppnå. Alla skjuter tyvärr år fel håll! Grundlagen inom allt förbättringsarbete är att man måste mäta det man vill uppnå. Det går inte att mäta förarfel eller samla på stjärnor och tro att man uppnår energismart körning.

Men nu går det! Nu kan man äntligen mäta energismart körning. Ny teknologi fyller gapet mellan föraren och bränsleförbrukningen och berättar vilken del av densamma som föraren faktiskt kan göra något åt. Nu när det går att mäta kommer denna slumrande potential att realiseras. Dessutom blir det roligt att tävla i energismart körning, nu när  det bara är förarens prestation som räknas, inte bilens bränsleförbrukning eller trafiken beskaffenhet.

FÖRARBRÄNSLEEFFEKTIVITET är Energismart, Jämförbart och Självklart.

Energismart talar till plånboken!

Jämförbart talar till tävlingsinstinkten!

Självklart talar till hjärtat eftersom du är med och skapar ett av världens största CO2 projekt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s