En algoritm som mäter hur energieffektivt vi kör

Efter att ha noterat avsaknaden av förbättringar inom Europas bränsleeffektivitet och arbetet med att minska växthusgaser, så har nu ledande personer inom transportnäringen samt EU undersökt innovativa lösningar som visades på ett symposium i det Europeiska Parlamentet.

Europeiska Parlamentets transportkommittés ledare, Brian Simpson från Storbritannien, bjöd in till detta symposium, med talare såsom Laure Chapuis, kabinettmedlem från Europeiska kommissionens Vicepresident Siim Kallas, Simone Mancini från ERRT, Michael Nielsen från IRU, Richard Smokers från TNO Science and Industry och Mike Sturgeon från ECG.

“Ingen kan tänka sig ett EU utan en konkurrenskraftig transportindustri, men vägtransporter är ofta sett som den stora stygga vargen. Vi behöver denna debatt för att hitta lösningar till ekonomiska och sociala behov och samtidigt nå våra miljömål” sade Simpson.

Jag presenterade en ny teknologi, som nu används över hela Europa av mer än 15,000 chaufförer och som generar 15-20% bränslebesparingar i genomsnitt. Förarbränsleeffektivitet är baserat på en algoritm som ger en objektiv mätning och ett mått på bränsleeffektiv körning. Dagens tekniska tomrum mellan föraren och bränsleförbrukningen fylls, vilket gör det möjligt att kontinuerligt mäta resultatet av sparsam körning.

 Vi slösar alldeles för mycket bränsle, helt i onödan och det vill jag göra något åt…..

Den banbrytande Algoritmen mäter energieffektiviteten hos förare och ger anpassade rekommendationer där föraren får informationen via en app. eller en dator. 

Mike Sturgeon från ECG gjorde ett uppskattat framträdande som du kan läsa mer om på http://www.ecgassociation.eu/Portals/0/Documentation/ECG%20News%202012/ECG%20News%2012.15.pdf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s